Politika

Миланко Михајлица: "Посла и правде и не брини за Српску"

БАЊАЛУКА- Српска радикална странка Републике Српске (СРС РС) на предстојеће опште изборе изаћи ће са слоганом "Посла и правде и не брини за Српску", рекао је предсједник странке Миланко Михајлица.


Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци одржаној након савјетовања за предсједнике општинских одбора и кандидате за посланике, рекао да су промјене мото кампање СРС РС, јер је увјерена да су РС потребне корјените промјене у економији, социјалној политици, начину вршења власти и опхођењу према политичким противницима, а прије свега, природним људским потенцијалима.

"СРС РС ће на унутрашњем плану учинити све да се запосли становништво у РС. Сматрамо да је посао у овом тренутку највећа потреба већине грађана у Српској", оцијенио је Мхајлица.

Он је најавио да ће СРС РС првог дана кампање представити економски програм и економске политике, које ће изложити стручни и способни људи, а који ће бити носиоци реализације тих економских политика.

"Наши приоритети у РС су повећање стопе запослености и радикални обрачун са криминалом и корупцијом. Са нашим партнерима провешћемо реформу Пензијско-инвалидског осигурања и Фонда здравственог осигурања, обезбиједити већи ниво здравствене заштите и квалитетније образовање", рекао је Михајлица.

Михајлица сматра да једна од развојних шанси Српске лежи у области аграра, чији потенцијали нису искоришћени, те да подстицајна средства не дају резултате.

Лидер СРС РС сматра да ова странка има реалну шансу да добије по једног посланика у Народној скупштини РС из сваке изборне јединице, изразивши очекивање да ће имати посланика и у Парлментарној скупштини БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog