Društvo

Предата пријава против Чаушевића

САРАЈЕВО - Предсједник Самосталног синдиката Управе за индиректно опорезивање Мехмедалија Осмић данас је Тужилаштву БиХ предао кривичну пријаву против директора Управе Кемала Чаушевића и његових сарадника.


Осмић је испред Тужилаштва БиХ изјавио новинарима да постоје докази да је Чаушевић оштетио буџет БиХ за више од 20 милиона КМ, а да је бројним незаконитим радњама оштетио око 1 000 радника у УИО, што ће бити предмет нове тужбе за накнаду штете у укупном износу од око три милиона КМ.

Он је нагласио да Чаушевић, којем је истекао мандат директора, заједно са својим најближим сарадницима крши права огромне већине запослених, поступајући "незаконито, самовољно и апсолутистички".

"Чаушевић је срамота за бошњачки народ", рекао је Осмић и додао да се у кривичној пријави наводи да је Чаушевић, за шта постоје докази, незаконито интерно премјештао запослене, незаконито исплаћивао стимулације, незконито примао приправнике којима данас истиче уговор и незаконито запошљавао на стотине радника.

Према његовим ријечима, Чаушевић је прије два дана дао својим помоћницима који га подржавају повећање од 40 одсто на плату до краја године.

Испред зграде Тужилаштва окупило се десетак радника УИО БиХ који подржавају Чаушевића, за које Осмић тврди да им Чаушевић платио превоз и дневницу, што значи да "злоупотребљава новац грађана БиХ".

Он је нагласио да се данас у 12.30 часова у Бањалуци одржава Колегијум УИО, а у 13.00 часова ће Чаушевић одржати конференцију за новинаре.

"Ми радимо у име грађана БиХ, јер се троше паре грађана. Чаушевић покушава да разбије наш синдикат који окупља око 1300 радника", рекао је Осмић.

Члан Управног одбора УИО БиХ Шевкија Дацић рекао је новинарима испред зграде Тужилаштва да регионални центри Управе не стоје иза Осмића и да је ово његов сукоб са директором.

Дацић је нагласио да Осмић никада није представио те доказе против Чаушевића Управном одбору УИО, истичући да су они "једна од ријетких фирми у којој се ради нормалније него у осталим фирмама у БиХ"

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog