Svijet

Минск: Молотовљевим коктелом на руску амбасаду

МИНСК - Непознати нападачи бацили су два молотовљева коктела у двориште Амбасаде Русије у Минску, саопштило је данас руско Министарство спољних послова, у вријема раста тензија у односима са Бјелорусијом.


Бомбе ручне израде запалиле су једно возило испред Амбасаде, али нико није повријеђен, изјавио је портпарол руске дипломатске мисије Вадим Гусев.

Русија је осудила синоћни догађај као "срамотно дјело", чији је циљ ремећење рада Амбасаде и уношење "елемената неповјерења и тензија у билатералне односе".

Бјелоруски званичници одмах су осудили овај напад.

"Сазнали смо за инцидент у руској Амбасади уз велику забринутост и огорчење. То је крминални акт хулиганства усмјерен против здравог разума и бјелоруско-руских односа", саопштило је бјелоруско Министарство спољних послова.

Гусев је рекао да је Амбасада у Минску затражила од од Бјелорусије да спроведе истрагу о овом догађају.

Шеф градске полиције Вјачеслав Козлов рекао је Интерфаксу да ће мјере обезбјеђења у Амбасади до даљег бити појачане.

Односи између двије земље нарушени су у посљедњих неколико мјесеци због спора о цијени руског гаса и дуговима бјелоруске стране.

Руска телевизија приказала је ове године серију документарних емисија у којима је дугогодишњи бјелоруски предсједник Александер Лукашенко критикован и доведен у везу са нестанком политичких противника.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog