Društvo

Kрешић као задњи услов за укидање виза

САРАЈЕВО - Дом народа Парламентарне скупштине БиХ данас би у Сарајеву требало да продужи мандат Мији Крешићу на мјесту вршиоца дужности директора Антикорупционе агенције, чиме би и формално били испуњени услови за либерализацијувизног режима грађанима БиХ.


 

Делегати би требало да потврде и одлуку о упућивању припадника Оружаних снага БиХ у мисију ИСАФ у Авганистану, што је раније учинио и Представнички дом.


На предложеном дневном реду је и Приједлог закона о допунама Закона о служби у Оружаним снагама, који је у парламентарну процедуру упутио СДА, те Приједлог закона о измјенама Закона о управним споровима БиХ.

Приједлогом закона о допунама Закона о служби у ОС БиХ предложено је да се у овај закон угради одредба према којој би припадницима ОС који су најмање двије године били припадници ВРС, Армије БиХ или ХВО-а, а којима због важећег закона не може бити продужена професионална војна служба, било омогућено пријевремено пензионисање.

На самом крају дневног реда налазе се Именовање члана Управног одбора Јавног РТВ сервиса БиХ из хрватског народа, те Приједлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2011. године.

Народна скупштина Републике Српске требало би да идуће седмице да мишљење о закону о попису становништва, тако да би коначна одлука о овом законском приједлогу у Дому народа могла бити пролонгирана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog