Politika

Калабић: Не одустајемо од приче о буркама

САРАЈЕВО - Шеф Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драго Калабић изјавио је да посланици ове странке на данашњој сједници Представничког дома неће одустати од свог захтјева за усвајање закона о забрани одјеће која онемогућава идентификацију.


"Недавна пљачка кладионице у Завидовићима коју је починило лице под бурком `вјетар је у леђа` нашем захтјеву", рекао је Калабић, оцијенивши да је наведени догађај јак аргумент за повећање шанси за усвајање приједлога СНСД.

Представнички дом данас би требало да разматра и захтјев СНСД-а о усвајању по хитном поступку Приједлога закона о допуни Кривичног закона, којим се забрањује дјеловање вехабија и селефија у БиХ.

"Ријеч је о логичној и неопходној допуни Кривичног закона", нагласио је Калабић и додао да се њоме штити опстанак БиХ.

У образложењу предложене допуне Кривичног закона, коју је СНСД иницирао након терористичког напада у Бугојну, за припадност вехабијском или селефијском покрету, учествовање у њиховим активностима или пружање материјално-финансијске помоћи предложене су казне затвора од једне до пет година.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ на посљедњој сједници у овом сазиву требало би да разматра и Приједлог закона о међународном и међуентитетском друмском превозу, те Приједлог закона о парламентарном надзору на подручју одбране, безбједности и обавјештајно-безбједносних послова.

На предложеном дневном реду је и више извјештаја, а посланици би требало да размотре и неколико информација, међу којима су и информације Министарства одбране о обавезама БиХ за приступање Акционом плану за чланство у НАТО-у, те о рјешавању статуста припадника Оружаних снага БиХ којима истичу уговори у 2010. години.       

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog