Politika

Зукорлићева Исламска заједница неће данас протестовати

БЕОГРАД - Вјеруочитељи из Исламске заједнице у Србији одложили су за данас заказани протест испред Владе „до даљњег”, изјавио је јутрос потпредсједник Мешихата те заједнице Решад Плојовић.


-Протест је одложен због тога што смо добили информацију о томе да је Влада Србије добила оштро упозорење из Брисела да промени своје неодговорно понашање према Бошњацима и Санџаку, казао је Плојовић агенцији Бета.

Он је додао да Исламска заједница у Србији због тога даје прилику Влади Србије да промијени своје одлуке и дискриминаторске поступке на националној и вјерској основи.

Плојовић је напоменуо да је протест одложен до даљњег на предлог лидера Исламске заједнице у Србији Муамера Зукорлића.

Представници Исламске заједнице Србије чији је лидер Адем Зилкић, најавили су раније да ће уколико Зукорлићеве присталице одрже скуп и они у исто вријеме и на истом мјесту организовати протест како би подржали одлуке Владе Србије.

Вјероучитељи Исламске заједнице у Србији, протестују због промјене састава владине Комисије за верску наставу у коју је умјесто два представника исламских заједница изабран само Адем Зилкић као представник Исламске заједнице Србије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog