Sport

Ватреполисти Србије бољи од Руса

БЕОГРАД - Ватерполо репрезентација Србије побиједила је данас у Загребу селекцију Русије са 16:10 (7:2, 3:3, 1:1, 5:4), у утакмици трећег кола Групе Б на Европском првенству.


Репрезентација Србије сада има двије побједе и пораз у Групи Б, док је Русија изгубила све три утакмице.

Најефикаснији у екипи Србије били су Душко Пијетловић и Слободан Никић са по три гола, док су по два поготка постигли Милан Алексић, Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић и Живко Гоцић. По један гол постигли су Борис Вапенски и Стефан Митровић.

У пораженом тиму најефикасњи је био капитен Дмитриј Стратан са три гола, два је постигао Алексеј Рижов Алејничев, а по један гол постигли су Сергеј Лисунов, Дмитриј Антипов, Јуриј Желтовски, Алексеј Аргаков и Марат Закров.

У утакмици четвртог кола, у петак од 10 сати, Србија ће играти против Македоније, а два дана касније у исто вријеме против Њемачке.

Србија је до побједе дошла захваљујући доброј игри у првој четвртини, коју је добила са 7:2.

Русија је повела са 1:0 голом Сергеја Лисунова, али су изабраници Дејана Удовичића преко Никића, Филиповића и уз два гола Пијетловића преокренули на 4:1. Актуелни свјетски шампиони су играли добро у одбрани и до краја дионице дозволили противнику да постигне само један гол, преко Антипова, а мрежа Русије затресла се још три пута.

Русија је добро почела другу четвртину и уз грешке у нападу ватерполиста Србије постигла два гола (Желтовски и Аргаков) и смањила на 7:4.

Никић је голом прекинуо серију противника, али је капитен Русије Стратан одмах вратио три гола заостатка. Након тога Пијетловић и Никић су били прецизни и Србија је на полувремену водила са 10:5.

Обе екипе су у трећој четвртини много гријешиле и покушавале из брзих акција да постигну гол.

Гоцић је, после одличне асистенције голмана Слободана Сора, постигао гол за 11:5, а са друге стране поново је стрелац био Стратан.

На почетку последње четвртине по гол су постигли Митровић и Стратан, а затим је Србија серијом од 3:0, головима Филиповића, Алексића и Гоцића дошла на 15:7.

У завршници меча Алејничев је са два гола покушао да ублажи пораз, а до краја утакмице голове су постигли Никић и Закиров.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog