Politika

Тешановић: Сурова бахатост Савјета министара

Прије неколико дана Савјет министара је донио Одлуку о задужењу од Европске уније у износу до 200 милиона КМ за потребе исплата плата ентитетским администрацијама и за измирење иностраних обавеза.


Тиме је Савјет министара још једном на дјелу показао сурову бахатост, као и да мандат који су им повјерили грађани незнају да цијене, каже Зоран Тешановић, члан Главног одбора ПДП.

-Прије  пар мјесеци, почетком јула нико из истог овога Савјета министара се није забринуо  када их је Европска комисија обавјестила да се отказује подршка у финансирању привреде у БиХ, путем ројеката у износу од 500 милиона КМ, а због кашњења у доношењу закона којим је требало да се уреди начин додјеле и контрола трошења тих средстава.

Савјет министара је у складу са потписаним привременим споразумом од 01.јула 2008 године са ЕУ преузео обавезу да у року од двије године усвоји овај законски акт.

-Као што смо већ навикли  „високе политичке личности“  владајућих  партија на власти су изабрали удобне фотеље, скупа возила и енормно високе плате и све друге привилегије,  умјесто преговарање и рад на закону који би обезбједио пријеко потребна средства привреди која у и у Републици Српској и Федерацији БиХ грца у финансијским проблемима.

Због овквога односа према привредницима, као и због тога што су показали да су им нјихови интереси испред интереса грађана, актуелна власт треба да оде у незаслужену  пензију, а посебно Савез независних социјалдмократа (СНСД) који је предложио челног човјека Савјета минстара  БиХ у овом сазиву., самтра Тешановић, јер како каже ,,највећу одговорност за штету коју ће претрпјети грађане Републике Српске има СНСД,  чији су функционери заузели позиције у Савјету министара''.

-Надам се да ће грађани казнити овакву однос  на наредним изборима и гласати за промјене и нове политичке снаге,  једини начин да се заустави убрзанио пропадање привреде коме РС и БиХ у цијелини  корачају крупним корацима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog