Društvo

Касиповић са студентима: Тендер за нови дом у овом мјесецу

Представници Студентске организације Универзитета у Бањој Луци (СОБЛ) разговарали су јуче са министром просвјете и културе РС Антоном Касиповићем и начелницом за високо образовање, Биљаном Војводић о проширењу смјештајних капацитета, примјени новог Закона о високом о бразовању и измјенама Правилника за стипендирање студената.


Министар просвјете и културе Антон Касиповић рекао је представницима СОБЛ да се приводи крају све припреми да би до краја септембра требао да буде расписан тендер за извођача радова на изградњи новог објекта за смјештај студената.

Министар је рекао да је нови  Закон о високом образовању ступио на снагу и да његова примјена може почети од 2010/11. академске године, а сада је потребно да високошколске установе ускладе своје подзаконске акте са овим Законом, односно Статуте и Правила студирања.

На састанку је договорено да до краја ове седмице представници СОБЛ начелници за високо образовање Биљани Војводић доставе своја мишљења и ставове о измјенама Правилника о стипендирању студената у наредној академској години.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog