Sport

Троицки испустио побједу над Нолетом

Ђоковић и Троицки одиграли меч за памћење. Троицки играо изванредно, имао 20 ас удараца, али гријешио у кључним тренуцима, па је српски дерби на "Артур есу", на јаком њујоршком сунцу и 35 степени, припао је Новаку Ђоковићу 3:2.


Основни утисак из овог меча је да је Виктор Троицки "имао" Новака и само због својих грешака није направио велико изненађење на старту последњег гренд слема у сезони. Права је штета што су се два најбоља српска тенисера састала у првом колу ...

Ђоковић је побиједио после исцрпљујуће борбе, која је трајала три сата и 40 минута игре. Резултат 3:2 у сетовима (6:3, 3:6, 2:6, 7:5, 6:3).

Троицки је своје шансе пропустио у четвртом сету. Играо је Виктор изванредно, агресивно, мотивисано иу том дијелу игре је брзо повео 2:0, имао је и 3:1, а онда је Новак пронашао себе и почео је да игра.

Ђоковић је добио први сет са 6:3, а обиљежио га је то што је Троицки пропустио неколико шанси да узме Новаку сервис. Имао је Виктор три брејк прилике, али ниједну није искористио.

Имао је и 12:30 у гему у којем је Ђоковић сервирао, да би потом умјесто лаганог поентирања лоптицу послао у мрежу.

Други сет Троицки је почео фуриозно. На свој сервис је повео 1:0, а потом одузима Ђоковићу његову сервис предност (Новак у кључном тренутку имао дуплу сервис грешку).

Најбоље рангирани српски тенисер имао је одмах шансу да узврати свом пријатељу и одузме му сервис, али је Троицки снажно сервирао и одбранио се, за вођство од 3:0. Имао је Ђоковић још једну брејк шансу код 3:1 за његовог противника, али је Троицки поново био одлучан и несавладив.

До краја сета, Троицки није дозволио Ђоковићу да га уздрма и узвратио је истом мјером - други сет завршен је 6:3.

У трећем сету Троицки је наставио са агресивном и мотивисани игру, уз одличан сервис. Ђоковић је био дефанзиван, тешко се кретао и само би на тренутке бљеснуо и показао зашто је трећи на свијету.

Троицки је први брејк у трећем сету направио у трећем гему за вођство од 2:1, а потом је доминирао на "Артур есу" и убједљив тријумф у том дијелу игре.

Узбудљив четврти сет. Троицки је наставио у великом стилу и одмах повео са 2:0. Ђоковић је, међутим, тада почео да игра како зна и успио је да направи преокрет и поведе 4:3. До краја тог дијела игре, Троицки је имао 30:0 на Ђоковићев сервис код 5:5, али је Ђоковић одбранио сервис, а потом направио брејк за добијање тог сета - 7:5.

У петом сету Троицки је опет почео одлично узео је брејк противнику. Али, онда је имао и 40:15, да би својим грешкама допустио Ђоковићу да га стигне и изједначи. Био је то, испоставиће се, кључни гем у мечу. Ђоковић је потом почео да контролише игру, а Троицки је попуштао ...

"Неко из публике ми је стално говорио: 'Држи се, не дај се'. И управо сам то и урадио", изјавио је Ђоковић.

"Морам Виктору да одам признање. Добро је играо, добро је сервирао ... Неколико поена је преломило меч", додао је најбољи српски тенисер.

У 2. колу Ђоковић ће играти са Филипом Печнером (Њемачка), који је савладао Душана Лојду (Чешка) - 6:3, 6:1, 6:1. Печнер је 52. на АТП листи и никада се није састајао са Новаком.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog