Politika

Tихић: Закон о попису на крају неће ни усвојити

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Сулејман Тихић оцијенио је да парламент БиХ, на крају, неће успјети да усвоји закон о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2011. године.


Тихић је рекао новинарима да је предсједавајућа Дома народа Душанка Мајкић прекинула данашњу сједницу супротно Пословнику о раду овог дома и да је СНСД злоупотријебио своју уставну могућност.

Он је оптужио СНСД да користи све механизме како би питање закона о попису становништва било исполитизовано и да би у Народној скупштини Републике Српске био заузет став да се тај закон не усвоји.

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ није данас разматрао Приједлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2011. године, јер је предсједавајућа овог дома Душанка Мајкић прекинула сједницу прије ове тачке, која је била посљедња на дневном реду.

Мајкићива је истакла да су делегати из СНСД-а искористили пословничко право и напустили сједницу, јер су друга два делегата из реда српског народа Младен Иванић и Слободан Шараба експлицитно рекли да ће подржати закон.

Народна скупштина РС дефинисаће 7. септембра заједнички став о питању закона о попису који ће бити обавезујући за све делегате из реда српског народа у овом дому.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog