Sport

Србија уз муку добила Аустралију

Кошаркаши Србије савладали су репрезентацију Аустралије резултатом 94:79 у четвртој утакмици групе А Свјетског Првенства у Турској.


Најефикаснији у редовима Србије био је Милош Теодосић са 19 поена. Одличну партију приказао је Новица Величковић са 18 поена и осам скокова.

Капитен Ненад Крстић, коме је ово био први меч на првенству, меч је завршио са 14 поена и десет скокова. Код Аустралијанаца, истакао се Бред Њули са 13 поена. Србија у четвртак игра са Аргентином у борби за прво мјесто у Групи.

После промашаја Тепића, Гибсон је отворио меч тројком. Прва четири поена за Србију је постигао Новица Величковић, за предност од 4:3.

Услиједила је серија промашаја на обе стране коју је Теодосић прекинуо тројком. После брзе контре коју је реализовао Марић, услиједила је нова тројка Теодосића за 10:7.

У седмом минуту утакмице, капитен селекције Србије Ненад Крстић, по први пут је ушао у игру на овом Светском првенству. Услиједила је боља игра Србије у одбрани, па су наши кошаркаши имали предност од седам поена – 14:7, а поене су постигли Величковић и Теодосић.

До краја четвртине Аустралија је успјела да смањи предност, па се на краћу паузу отишло резултатом 16:12 за Србију.

У наставку, у игру је ушао Савановић који се одмах уписао у стрелце, а после тројке Рашића и поена Крстића, Србија је дошла до, тада највеће предности – 23:16. Милс је погодио тројку за Аустралијанце, али је Савановић узвратио на исти начин.

Аустралијанци су опстајали у игри, не дозвољавајући кошаркашима Србије да се одлепе. Савановић новом тројком поново доводи Србију на +7.

Разиграни Кешељ је везао двије тројке и феноменално закуцавање после којег је Србија водила 41:30. Као и до тада, Аустралија је успјела да остане у игри, после серије 7:0. До предности од шест поена (43:37), Србија долази у последњој секунди првог полувремена, када се под кошем најбоље снашао Коста Перовић.

Србија је добро почела трећу четвртину, гдје је Рашић, после два бацања Бјелице, погодио тројку за 48:37. У наставку Србија је углавном имала двоцифрену разлику која је у једном моменту износила и +13 (65:52.).

Ипак, Инглес је узвратио тројком па Србија поново није успјела значајније да се одлијепи. У последњем минуту треће четвртине, Вортингтон постиже тројку после које није било поена, тако да је Србија у последњих десет минута игре отишла са предношћу од осам поена – 69:61.

Последњи период игре Аустралија почиње одлично, пошто су Марић и Њули успјели да смање на само минус четири – 69:65. Кешељ је постигао тројку , али је наредних неколико напада обе екипе постизале поене једна за другом. Осам поена предности Србија је поново имала после тројке Теодосића на половини четвртине.

Аустралија је успјела да се приближи на четири заостатка, а после тројке Нилсена на 2:07 до краја, било је само плус три за Србију.

Ипак, неколико секунди касније Теодосић је узвратио тројком, а у наредном нападу Инглес је направио грешку у нападу. Теодосић је затим убацио оба бацања за 86:78. Србија се после тога коначно одлијепила, да би финални резултат поставио Бјелица тројком у последњој секунди - 94:79.

Србија: Теодосић 19, Тепић, Рашић 8, Паунић, Бјелица 7, Марковић 5, Савановић 10, Кешељ 11, Крстић 14, Перовић 2, Величковић 18, Мачван

Аустралија: Мартин, Милс 12, Гибсон 8, Инглиш 6, Њули 13, Марковић, Барлоу 4, Вортингтон 9, Бејнс, Андерсен 7, Нилсен 10, Марић 10

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog