Društvo

Радојичић: Најефикаснији сазив НСРС од свих досадашњих

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Народна скупштина Републике Српске у седмом сазиву усвојила је 334 закона што је апсолутно највише у односу на све досадашње сазиве ове институције, изјавио је данас у Источном Сарајеву предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић.


Он је позитивно оцијенио рад актуелног сазива Народне скупштине РС која је својом стабилношћу обезбиједила и стабилност Српској, што је велики напредак у односу на ранији период.

"Мислим да је ово био успјешан сазив Народне скупштине, јер је за његово вријеме Српска имала стабилну институцију у односу на сазив 2002/2006. године, када су промијењене три владе и три предсједника скупштина што није било добро за политичку и економску стабилност РС", рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, највећи је број усвојених закона Народне скупштине РС из области здравства, образовања и низ других закона из области енергетике, правосуђа и привреде.

"Мислим да су 334 усвојена закона не само по броју него и по квалитету итекако помогли да РС у нормативно правном и уставно правном погледу знатно буде ојачана", рекао је Радојичић.

Он је изразио задовољство атмосфером која је постигнута на рјешавању крупних питања за РС.

"Имали смо једну атмосферу која је на крупним питањима за РС била веома конструктивна и мислим да су све партије, опозиција и позиција на таквим питањима у принципу постизали договор", нагласио је Радојичић.

Говорећи о попису становништва у БиХ, Радојичић је истакао да је то питање јако исполитизовано, те да ће у Народној скупштини РС 7. септембра бити одржана расправа.

Према његовим ријечима, најисполитизованије питање које се односи на закон о попису становништва БиХ је члан 48, који нема везе са пописом становништва, јер он говори о конструкцији органа власти.

"Тај члан говори да би се конструкција органа власти и након пописа 2011. године требало да врши према попису из 1991. године. Став СНСД-а, али и многих других странака из РС, је да том члану није ту мјесто", рекао је Радојичић.

Када је ријеч о улагању у здравство током протеклих четири године, Радојичић је навео да је кроз различите активности у здравство инвестирано 275 милона КМ, те да је, према пројекција Министарства здравља РС, за наредне четири године потребно око 400 милиона КМ за три капитална пројекта.

Он је нагласио да су ти капитални пројекти завршетак радова на крилу Клиничног центра у Бањој Луци и у болници Касиндо, те изградња болнице у Бијељини, те специјализација и обучавње стручних кадрова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog