Sport

Ангола послала Њемачку кући са СП

Репрезентација Анголе направила је највеће изненађење у 4. колу побиједивши после продужетка Њемачку 92:88 (19:19, 21:16, 18:19, 20:24, 14:10).


Неочекиваним поразом Њемачка је завршила такмичење и омогућила Србији најмање друго место у групи. Ангола је други пут узатопно изборила нокаут фазу на СП.

Ангола је већи дио меча била у предности, Нијемци су преокренули у другом дијелу, али је шампион Африке ипак са пенала изборио продужетке где је перфектно одиграо.

Њемачка је убацила 18 тројки из 40 покушаја, али је била слабија у скоку и имала више изгубљених лопти.

Бриљирао је Олимпио Сиприано са 30 поена (11/16 из игре, 4/6 за три) и пет скокова. “Дабл-дабл“ је забиљежио Жоаким Гомеш са16 поена и 14 скокова, 13 поена убацио је Лутонда, а десет Мингас. Најефикаснији Нијемац био је Јагла са 23 поена уз шест скокова, одлично је играо Шафарцик са 18 поена, седам скокова и четири асистенције, а 17 поена убацио је Олбрехт.

Њемачка је одлично почела меч и повела 15:8 после серије 7:0. Међутим, Ангола прави своју серију и преокреће на 16:15, а прва четвртина завршена је са 19:19.

У следећој дионици ветеран Мигел Лутонда је са осам поена предводио Анголу која је на полувремену водила 40.35. И већи дио следеће четвртине протекао је под контролом афричког шампиона, али је Њемачка поенима Олбрехта и Шафарцика направила серију 9:4 и смањила на 58:54 пред одлучујућих десет минута.

У првих 120 секунди Нијемци су кренули са 8:0 и преузели вођство са 62:58. Ангола се није предала, па је 16 секунди прије краја Сипријано поенима са слободних бацања изједначио на 78:78. Шафарцик је промашио шут у последњем нападу па је игран продужетак.

У додатних пет минута одбрана Анголе је одиграла врхунски и активирала свој напад који је преузео контролу, па су Сипријано и Амбросио са слободних бацања потврдили победу.

Са по двије победе и пораза Ангола је у нокаут фази, а у последњем колу игра против Аустралије. Њемачку ће се од Свјетског првенства опростити у мечу са најслабијим тимом у групи, Јорданом.

Ангола је на прошлом свјетском првенству (Јапан 2006) играла у првој фази елиминација и на крају заузела 10. мјесто, једно испред Србије и Црне Горе, што је највећи успех ове репрезентације на СП.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog