Sport

Литванија након прокрета срушила и Француску

Кошаркаши Литваније направили су преокрет у дуелу са Француском и побједом 69:55 (11:24, 13:6, 28:11, 17:14) освојила прво мјесто у групи Д.


Фантастичном серијом 33:12 током 12 минута игре у другом полувремену, Литванија је надокнадила дефицит и славила у дербију групе која игра у Измиру.

Јонас Мациулис предводио је побједника са 19 поена, а стандардно добар био је и Линас Клеиза са 15. Најбољи француз Никола Батум убацио је 13, док је Микаел Желабале додао 10.

У тренутку када се ломио меч најбољи на паркету био је Клеиза који је убацио десет од 15 поена у трећој четвртини. Заједно са првом резервом Мартинасом Поциусом покренуо је серију свог тима који је повео са 52:41. када су Делининкаитис и Реналдуш Сеибутис убацили тројке на старту финалне четвртине, меч је био ријешен.

Француски кошаркаши уз очајан шут из игре и још лошији са слободних бацања (12/19) није имао шансе у финишу против расположених Лирванаца (7/19 за три).

Литванија је тако наставила изненађујући непобједиви низ на Мундобаскету у Турској и освојила прво мјесто испред Француза и актуелних шампиона Шпанаца.

У последњем колу Литванија ће имати лаган посао против Либана, док Француска игра са Новим Зеландом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog