Politika

Стиже Гул са свитом

САРАЈЕВО - Предсједник Турске Абдулах Гул боравиће данас и сутра у званичној посјети БиХ током које ће се састати са члановима Предсједништва БиХ, предсједавајућим Савјета министара БиХ Николом Шпирићем, високим представником Валентином Инцком и члановима Међурелигијског вијећа.


Гул ће у 11.00 часова стићи на Међународни аеродром у Сарајеву, након чега је планирана церемонија свечаног дочека са војним почастима у резиденцији "Конак", најављено је из Предсједништва БиХ.

У 12.40 часова Гул ће разговарати са члановима Предсједништва БиХ, а у 13.20 часова планиран је састанак државних делегација БиХ и Турске, након чега ће бити потписан споразум између двије државе.

Конференција за новинаре на којој ће се обратити предсједавајући Предсједништва БиХ Харис Силајџић и турски предсједник планирана је за 14.25 часова, наводи се у саопштењу.

Протоколом посјете предвиђено је да се у 14.55 часова Гул састане са Колегијумом Парламентарне скупштине БиХ, након чега ће се обратити у Парламентарној скупштини БиХ. Гул ће се у 15.55 часова састати са предсједавајућим Савјета министара БиХ Николом Шпирићем.

У 17.40 часова Силајџић и Гул обратиће се на Пословном форуму привредника БиХ и Турске.

Предвиђено је да се сутра у пријеподневним часовима турски предсједник у Сарајеву састане са високим представником, члановима Међурелигијског вијећа БиХ и да посјети Турски универзитет на Илиџи.

У послијеподневим часовима предсједавајући Предсједништва БиХ и предсједник Турске посјетиће Мостар, гдје ће се састати са градоначелником Мостара Љубом Бешлићем и предсједавајућим Градског вијећа Мостара, након чега је планиран обилазак старог дијела Мостара и Благаја.

У делегацији Турске биће и супруга турског предсједника Хајруница Гул, те бројна делегација министара у Турској Влади, парламентараца и привредника.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog