Društvo

Бугојно: Потрага за дјевојком која је бацала штенад у ријеку

БАЊА ЛУКА - Полиција из Бугојна интензивно трага за дјевојком са шокантног снимка који је обишао свијет на којем она хладнокрвно баца штенад у ријеку, саопштио је портпарол МУП-а Средњобосанског кантона (СБК) Сефир Баручија.


Баручија је рекао да је случај полицији пријавило Удружење за заштиту животиња "Флекица" из Бугојна - преносе "Независне новине".

Ветеринарски инспектор СБК-а Нада Мустафић каже да није ни чула за случај бацања кучића у ријеку и додаје да ће урадити све да испита тај случај.

Упркос учесталим примјерима злостављања недужних животиња, државни ветеринарски инспектор за контролу добробити животиња Инга Дујмовић наглашава да је задовољна провођењем Закона о добробити и заштити животиња.

Велимир Иванишевић, оснивач Удружења грађана за спречавање окрутности над животињама "СОС" Сарајево, тврди да овај видео снимак, али и низ ранијих случајева злостављања животиња, доказују да је БиХ "болесно друштво".

Коментаришући снимак који трећи дан шокира грађане широм БиХ и свијета, Иванишевић је рекао да је поражавајуће то што су против злостављача животиња у БиХ до сада само подношене прекршајне пријаве, али да нико није кажњен. "То је страшно. Поразна је чињеница да се злостављачи животиња сада чак и снимају камером", истиче Иванишевић.

Коментаришући чињеницу да се малољетници учестало појављују као злостављачи животиња, психолог у институцији Омбудсмана за дјецу Републике Српске Андреа Станковић тврди да је насилно понашање према животињама већ дуго познато као индикатор опасне психопатологије.

Према ријечима Љиљане Гојић, главног републичког ветеринарског инспектора РС, за убијање животиње без разлога, те наношење бола и мучење, законом је предвиђена казна од 3.000 до 12.000 КМ.          

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog