Svijet

Драма у ''Дискаверију'': Убијен отмичар, таоци ослобођени

ВАШИНГТОН - Полиција је након трочасовне драме убила наоружаног нападача који је упао у просторије телевизије Дискавери канал, у предграђу Вашингтона и држао троје запослених као таоце.


Нико од талаца није повријеђен.

Нападач је око 13.00 часова по локалном времену упао у зграду која се налази 11 километара од Бијеле куће, машући оружјем и са експлозивном направом, причвршћеном за тијело.

Зграда је евакуисана, а на лице мјеста послати су специјалци, агенти Федералног истражног бироа (ФБИ) и стручањаци за експлозив.

Запослени, који су остали у канцеларијама, обавијештени су и-мејлом да се закључају, а дјеца из вртића, који је такође у згради, евакуисана су у оближњи "Мекдоналдс".

Након трочасовних преговора специјалци су убили отмичара и ослободили таоце.

Отмичар је 43-годишњи Џејмс Џеј Ли из Вашингтона који већ двије године позива на протесте против ове медијске компаније, саопштила је полиција.

Он је био ухапшен и осуђен за нарушавање јавног реда и мира на протесту испред сједишта "Дискаверија" 2008. године, објавила је станица Еј-Би-Си (АБЦ).

Ли је 2008. године написао манифест против Дискавери канала. У њему је тражио да Дискавери престане да емитује све емисије које подстичу рађање нових људи, јер су они загађивачи.

Према њему, главни задатак Дискаверија би требало да буде спасавање околине и животиња, а посебно вјеверица.

Послије објаве манифеста Ли је ухапшен поред зграде ове компаније због недоличног понашања. Условна казна истекла му је прије двије недјеље.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog