Politika

Ђокић посјетио Андана

БАЊА ЛУКА - Предсједник Одбора за безбједност Народне скуштине Републике Српске Петар Ђокић данас је посјетио бившег директора Полиције РС Драгомира Андана који четврти дан штрајкује глађу испред просторија ОХР у Бањoj Луци.


"Дошао сам као одговоран политичар и као човјек који разумије начин функционисања институција у једној земљи и овим чином желим да искажем подршку Андану у његовој намјери да заштити своја људска и грађанска права која су му истовремено неправедном одлуком одузета", рекао је Ђокић.

Он је изразио велико разочарање што живи у земљи у којој се на такав начин без суда, одлуком моћне међународне организације као што је ОХР, крше људска и грађанска права у БиХ.

"Непримјерено је говорити о томе да ОХР жели да види БиХ у ЕУ, а при томе својим одлукама које су инквизицијског карактера крши грађанска и људска права појединаца у БиХ", рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, ако је Андан учинио одређену недозвољену радњу онда о томе треба да одлучује суд.

"Андан је као професионалац у систему безбједности РС очигледно крив само зато што је био савјестан и одговоран припадник службе којој је посветио сав свој живот и у периоду рата и у периоду мира.Такви се, нажалост, овдје кажњавају", констатовао је Ђокић.                

Бивши директор Полиције РС Драгомир Андан почео је 30. августа штрајк глађу испред просторија ОХР у Бањој Луци, тражећи да још једном буду сагледане околности под којим га је ОХР прије више од три године смијенио и одузео му лична документа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog