Društvo

Усвојен извјештај о раду ВСТС

САРАЈЕВО - Чланови Виског судског и тужилачког савјета БиХ усвојили су на сједници шестомјесечни извјештај о раду предсједника и Предсједништва ВСТС-а, потврђено је из ове институције.


На сједници, која је одржана јуче и данас у Бањoj Луци, констатовано је да су предсједник ВСТС Милорад Новковић и Предсједништво те институције за шест мјесеци обавили више састанака с представницима извршне власти у БиХ, на којима је било ријечи о финансирању правосуђа у БиХ, те са представницима судова и тужилаштава у свим дијеловима БиХ размијенили мишљења о важним питањима о функционисању правосуђа.

Предсједништво ВСТС-а је сарађивало са међународним партнерима, УСАИД-ом, УНДП-ом и Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу, на пројектима и нацртима пројеката за развој сектора правосуђа у БиХ, заштиту свједока и јачање улоге тужилаца у систему кривичног правосуђа.

На састанцима с делегацијом Парламентарне скупштине Савјета Европе, представницима Европске комисије у БиХ, Полицијске мисије Европске уније у БиХ и другим међународним институцијама разматрана су различита питања из области правосуђа.

Констатовано је да су Новковић и Предсједништво ВСТС-а за шест мјесеци ове године учествовали у раду више радних група, на конференцијама и састанцима на којима су се обрађивале различите теме из области правосуђа.

ВСТС је од 1. јануара до 30. јуна ове године организовао више тематских конференција предсједника судова и главних тужилаца у БиХ и конференције о институту достављања судских писмена.

Предсједник ВСТС-а БиХ Новковић је у протеклом периоду надгледао израду Анализе рада редовних судова од 2007. до 2009. године, а активно је учествовао у раду Надзорног тијела за праћење провођења Стратегије за рад на предметима ратних злочина.

Предсједништво ВСТС-а чине потпредсједнице Данијела Микић и Горана Златковић, те чланови Зијад Кадрић и Свен Мариус Урке.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog