Društvo

Ристовић: 1,6 милиона за бањско лијечење борачке популације

БИЈЕЉИНА - Влада Републике Српске већ четири године за редом реализује пројекат бањског лијечења и рехабилитације борачке популације - ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, а од прошле године у овај пројекат увршене су и цивилне жртве рата, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић.


"До сада је кроз овај пројекат прошло око 3.500 корисника у три бање РС које су тендерском документацијом добили могућност да се управо њима збрие ова популација" , рекао је Ристовић током посјете групи корисника која се налази на лијечењу у Бањи Дворови, код Бијељине.

Он је додао да се ове године 600 корисника налази у Бањи Дворови, Бањи Врућици и Кулашима, те да је за ову годину Влада РС издвојила 300.000 КМ.

Укупна вриједност до сада реализованог пројекта је 1.600.000 КМ.

"Одређени број цивилних жртава рата уврштен је у највећем броју у Бањи Дворови и борави ту седам дана", рекао је Ристовић и додао да је план Министарства да не само задржи број корисника пројекта него и повећа бригу за породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде и цивилне жртве рата.

Коментаришући примједбе цивилних жртвава рата да им је кратак боравак од седам дана за рехабилитацију, те њихов захтјев за кориштење боравка у двије смјене, Ристовић је рекао да је сасвим сигурно да ће тај њихов статус бити побољшан у наредном периоду.                                                              

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog