Politika

Изетбеговић критиковао Предсједништво

САРАЈЕВО - Члан Предсједништва СДА Бакир Изетбеговић сматра да "БиХ има пречих проблема од питања Косова" и да није добро што се у Предсједништву БиХ чују дисонантни тонови о Резолуцији коју је Србија предложила УН.


"Тренутно имамо дисонантне тонове у Предсједништву БиХ. Тиме се доказује да БиХ можда и нема будућност, а бошњачки члан Предсједништва не смије пристати на такву игру, да и он својим односом показује да ствари у БиХ не иду. Он мора нудити рјешење, стално не, не, не, на крају ће бити НЕ за будућност БиХ", истакао је Изетбеговић, који је кандидат СДА за бошњачког члана Предсједништва БиХ.


Он је на конференцији за новинаре СДА критиковао садашњи састав Предсједништва БиХ због тога, јер није дио рјешења, већ проблема БиХ.

"Бошњачки члан Предсједништва БиХ мора имати снаге да направи слогу у бошњачком корпусу, да поправи атмосферу у самом Предсједништву остварењем дијалога и договора, те фокусирањем на сет питања гдје се може доћи до договора", истакао је Изетбеговић.

Он сматра да се могло урадити више са садашњим предсједником Србије Борисом Тадићем, на иницијативи за чланство у НАТО, рјешавању питања непокретне војне имовине, иницијативи у односу на европски пут БиХ, те да су могли бити кооперативнији односи са свјетским силама које су гарант Дејтонског споразума.

"Треба имати еластичнији однос према уставним реформама, ићи ка компромисима. Рушење уставне реформе се показало за ове четири године као катастрофална ствар", навео је Изетбеговић и додао да "Предсједништво треба постати симболом суверенитета и позитивног имиџа БиХ".

На данашњој конференцији за новинаре представљен је слоган капање "Народ зна", те концепт креативних рјешења.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog