Društvo

Припадници ОС БиХ сертификовани за Авганистан

САРАЈЕВО - Извођењем евалуацијске вјежбе под називом "Хот Самер" извршено је завршно сертификовање јединице привременог састава ( 70 припадника ) Оружаних снага (ОС) БиХ за одлазак у мировну мисију ИСАФ у Авганистану.


Сертификацију је обавио екпертски тим ОС Данске у чијем саставу је одлуком Предсједништва БиХ планирано упућивање јединице ОС БиХ у мировну мисију, саопштено је из Министарства одбране БиХ.


Експертски тим ОС Данске је током добро осмишљене и реализоване вјежбе оцијенио да је јединица ОС БиХ у потпуности оспособљена за извршавање свих задатака и потребних процедура за осигуравање Војне базе Коалиционих снага у Авганистану.

У саопштењу се наводи да је највећа оцјена оспособљености резултат напора и активности које је предузимало Министарство одбране БиХ и ОС БиХ, а нарочито команда јединице ОС БиХ.

Овом активношћу заокружене су све планиране припреме за упућивање војника ОС БиХ у мировну мисију ИСАФ.

Законска процедура БиХ око увоза опреме, коју је донирала Влада Данске за потребе јединице ОС БиХ која се упућује у мисију "ИСАФ" , у потпуности је испоштована, наводи се у саопштењу.

Наоружање које је било намијењено само за обуку биће враћено у Данску, док је остали дио опреме намијењен за извршење мисије јединице ОС БиХ у Авганистану. /крај/вв/вј

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog