Sport

Обрадовић и Нинковић: Против Фарана смо фаворити

Лијеви бек фудбалске репрезентације Србије Иван Обрадовић истакао је да сваки тим који игра са Фарским Острвима мора да прихвати улогу фаворита, без обзира где се тај меч игра.


Државни тим Србије, који ће са клупе предводити некадашњи тренер Црвене звезде Александар Јанковић, такмичење у Ц групи квалификација за шампионат Европе у Пољској и Украјини 2012. године почиње сутра у Торшавну дуелом против аутсајдера са сјевера континента.

„Селекција Фарских Острва позната је као веома чврста екипа која тешко прима голове. Умеју да буду неугодан ривал, нарочито на домаћем терену”, напоменуо је Обрадовић.

Он сматра да је стручни штаб наше селекције на вријеме почео припреме за стартни меч у новом квалификационом циклусу и да су репрезентативци добро упознати са квалитетима противника.

„У првој утакмици у насој квалификационој утакмици одиграли су изузетно узбудљиво против Естоније у Талину. Водили су до 90. минута, а у надокнади времена примили су два гола и остали без бодова”, подсјетио је Обрадовић напоменувши да је то „добра опомена” за Србију пред сутрашњи окршај.

Играч средине терена Милош Нинковић потврдио је мишљење многих стручњака да у фудбалу више „нема утакмица у којима је могуће на лак начин доћи до победе”.

„Чини се да ни Фарска Острва нису више слаба екипа као пре пет-шест година. Верујем, ипак, да смо довољно квалитетни да упишемо планиране бодове на почетку квалификација и да смо способни да дешавања за шампионата света у Јужној Африци оставимо иза себе”, закључио је Нинковић.

Утакмица Фарска Острва - Србија игра се сутра од 19 цасова на стадиону „Торсволур” у Торшавну, а судиће Албер Турен из Луксембурга.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog