Politika

У Београду засиједање комитета Парламентарне скупштине СЕ

Политички комитет Парламентарне скупштине Савјета Европе одржаће засједање у Београду 6. и 7. септембра на којем ће главна тема бити „Изградња мира у државама бивше Југославије”.


Како је саопштено из СЕ, теме првог дана засиједања биће могућност транснационалне комисије за истину, правда за ратне злочине и европске интеграције као механизам за дијалог.

„Конфликт који је разорио бившу Југославију током 1990-их година оставио је дубоке ожиљке који још нису зарасли”, рекао је извјестилац ПС СЕ Пјетро Марсенаро који припрема извјештај о помирењу и политичком дијалогу између земаља региона.

Он је додао да ће на предстојећем засиједању бити размотрени начини за охрабривање напора при помирењу, али и промовисати нови напори за будућност.

На почетку засиједања, Комитету ће се обратити предсједница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић и шеф делегације Србије при ПС СЕ Драгољуб Мићуновић.

Након тога ће бити размијењени ставови и мишљења са представницима власти у Србији, укључујући министра за Косово и Метохију Горана Богдановића, као и државног секретара министарства спољних послова Мирка Стефановића.

У расправи ће учествовати и потпредсједник Владе Србије задужен за европске интеграције Божидар Ђелић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog