Sport

Савановић одвео Србију на прво мјесто у групи

Кошаркашка репрезентација Србија освојила је прво мјесто Групе А на Свјетском првенству, пошто је данас у Кајзерију победила селекцију Аргентине са 84:82 (20:22, 20:17, 18:15, 26:18).


Србија ће у четвртфиналу у суботу играти са пораженим из меча Бразил-Хрватска, који почиње у 20.30.

Аргенитина је почела боље у првој четвртини, али је Србија до краја периода стигла на само кош заостатка.

Србија је и другу четвртину почела нервозно, и Аргентина с еодлијепила на 28:20. Поенима Душка Савановића Србија долази и до првог вођства (након 2:0) 31:30, у серији коју је покренула Теодосићева тројка.

Аргентина је ипак одољела и на полувријем отишла са пет поена предности.

У другом полувремену Србија је успјела да преокрене резултат у једном моменту, али је испустила предност, и Аргентина је вратиа кош предности.

У последњем периоду Србија игра боље, долази до 9 поена предности, али се упорни Аргентинци враћају. Савановић је са неколико поена одржао Србију у предности, а посебно је била битна његова последња тројка. Поенима Крстића са пенала Србија је имала 4 поена предности у последњем минуту.

Кинтерос је исфинтирао теодосића и изборио три слободна бацања, након чега је предност српског тима сачувао Рашић сигурним извођењем слободних бацања.

Најефикаснији у тиму Србије били су Душко Савановић са 19 и Ненад Крстић са 18 поена. Аргентину је предводио Луис Скола са 32 поена.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog