Društvo

Потписан уговор сарадње између Сокоца и Хохембурга

СОКОЛАЦ - Начелник општине Соколац Душан Ковачевић потписао је Соразум о сарадњи са градоначелником њемачког града Хохембурга Герхардом Шерлом који отвара могућност успостављања економских веза два града.


Шерл је рекао данас новинарима да ће се радити на повезивању привредника из ове двије општине, јер има полазних тачака за привредну сарадњу и могуће инвестиције, посебно у дрвној индустрији.

Ковачевић је истакао да споразум отвара могућност за културну, спортску и друге видове сарадње, те да очекује да ће доћи до успостављања веза са потенцијалним инвеститорима.

"Сарадња ће бити од користи нашим привредницима, посебно у области дрвне индустрије, да пронађу тржишта за пласман производа'', рекао је Ковачевић, наводећи да су гости посјетили и Дрвну индустрију ''Нова Романија'' гдје се производи квалитетна столарија.

Он је напоменуо да су делегације два града разговарале о организацији законодавне и извршне власти у локалним заједницама, као и о раду комуналних служби, стању у области инфраструктуре и саобраћаја.

Делегација из Њемачке уручила је новчани помоћ Удружењу за помоћ лицима са посебним потребама ''Подршка'' са Сокоца, а посјетила је и Установу за предшколско васпитање и образовање гдје је уручила поклоне малишанима, као и соколачки цркву светог пророка Илије и Војничко спомен-гробље "Мали зејтинлик".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog