Društvo

Рајловац: Вјежба се одговор на терористички напад

САРАЈЕВО - У касарни Оружаних снага БиХ у Рајловцу сутра ће бити одржана цивилно-војна вјежба одговора на терористички напад и отклањањa његових посљедица под називом "Здружени одговор, Сарајево 2010".


Теренском вјежбом биће представљена талачка криза и ослобађање талаца, те напад хемијским агенсом на цивиле у затвореном простору и отклањање посљедица, саопштено је из Министарство безбједности БиХ.

Вјежбу ће извести представници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА), Граничне полиције БиХ, федералног Министарства унутрашњих послова, завода за РХБ заштиту, служби заштите и спашавања ентитета и Брчко дистрикта, екипа Црвеног крста, уз подршку Оружаних снага БиХ и тима РХБ заштите из Хрватске.

Свечана церемонија затварања вјежбе биће одржана у четвртак, 16. септембра, када ће бити додијељени сертификати о учешћу у вјежби и захвалнице, уз пригодне говоре званичника из Министарства одбране БиХ, НАТО-а и ОЕБС-а, а вјежбу ће званично затворити министар безбједности БиХ Садик Ахметовић.

Вјежбу организује Министарство безбједности БиХ у сарадњи са Министарством одбране БиХ, мисијом ОЕБС-а у БиХ и Командом НАТО-а у БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog