Politika

Стејт депармент каже да се БиХ слабо бори против тероризма

САРАЈЕВО - Амерички Стејт департмент оцијенио је БиХ најлошијом оцјеном од свих земаља у југоисточној Европи када је у питању борба против глобалног тероризма.


У овом извјештају БиХ је, уз Турску, означена као потенцијална територија преко које се, према извјештају америчких обавјештајних служби, Ал каидини борци могу убацивати за терористичке акције по Европи, пише хрватски "Вечерњи лист", издање за БиХ.

БиХ је добила ову оцјену јер, како се наводи, стална препуцавања између Федерације БиХ /ФБиХ/ и Републике Српске /РС/ слабе институције на нивоу БиХ, те успоравају њихове напоре да побољшају оперативне способности у борби против тероризма.

Црној Гори се замјера што има проблема са слабим провођењем закона, корупцијом и порозним границама, иако је провела обуку и добила опрему за борбу против терориста од донатора, пише хрватски "Вечерњи лист".

Према овом извјештају, Србија је добила пролазну оцјену у борби против тероризма и то због низа закона које је за ово осјетљиво безбједносно подручје у посљедње вријеме донијела.      

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog