Društvo

Путеви у БиХ три пута опаснији него у ЕУ

САРАЈЕВО - Могућност погибије на путевима у БиХ је два до три пута већа него на већини путева у Европи, упозорио је Џон Девсон, предсједник "Еврорапа", европске асоцијације која брине о безбједности друмског саобраћаја.


Он је упозорио да би у наредних 10 година број погинулих и тешко повријеђених у саобраћајним несрећама на простору БиХ могао достићи 25 000, додавши да ове несреће имају високу економску цијену, јер се процјењује да се више од два одсто економије у БиХ изгуби у саобраћајним несрећама.

Укупно 68 дионица магистралних путева у Федерацији БиХ, односно 56,2 одсто од укупно 1 055,9 километара спада у дионице високог ризика и на њима постоји велика вјероватноћа да ће се догодити саобраћајна несрећа са фаталним посљедицама, преноси "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Према подацима посебне радне групе, која је у протеклих пола године радила на изради мапе ризика настајања саобраћајних несрећа на путевима у ФБиХ, 27 дионица укупне дужине 493,55 километара су путеви средње високог ризика.

Средњег ризика окарактерисано је 10 дионица дужине 152 километра, шест дионица дугих 147 километара су средње ниског ризика, а само 10 дионица у дужини од 196 километара окарактерисане су као дионице ниског ризика.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog