Tema nedelje

Још мало па ћемо зашутити

Нажалост, избори неке људе претварају у нељуде. Тако због политичког маркетинга у нашем штампаном броју и Фронтал оријентишу партијски. Што је космичка глупост.


Фронтал је затрпао Српску са својих 32.000 примјерака, као најтиражнији часопис у историји милог нам и предрагог енитета, који волимо звати државом. Зато и јесте донекле разумљиво да је некима криво што су пропустили шансу. Они којима се не допада пропагандни ефекат који смо остварили, одмах су пожурили да нас страначки етикетирају, па, ево, прије изборне ћутње, да још једном то вербално раскантамо.

Маркетинг служба Фронтала, уредно је прослиједила понуде свим привредним и политичким субјектима у РС, и на основу тога испрограмирала број страница, те план дистрибуције нашег првог бесплатног броја. Како се одржавамо на површини медијске баре искључиво самоодрживим методима, ово је изузетно битно нагласити. Уз то иде и податак да су сви оглашивачи заправо на добитку, јер смо одштампали и додатних 2.000 примјерака, који нису предвиђени уговором.

Странке које су се нашле у нашем штампаном првенцу под наднасловом "политички маркетинг", закупиле су простор за своје обраћање бирачима на сопствену жељу.

Да будемо потпуно искрени, до овог тренутка ниједна од њих није измирила своје обавезе у потпуности, иако су по уговору биле обавезне на авансно плаћање (новине су бесплатне). Ми смо број ипак штампали и дистрибуисали, јер се понашамо као професионалци, који озбиљно схватају одговорност коју имају према оглашивачима који измирују обавезе на вријеме. Још и више публици којој је тај исти број најављен посредством нашег веб портала.

Зато нема говора о томе да је Фронтал штампала ова, или она партија. Фронтал је направила и штампала редакција из Максима Горког 17А и ту се та прича завршава. Појединци из опозиције и позиције, који и поред свега овога тоциљају исту опадачку, оговарачку и навијачку причу; нека пробају са капсулама гинко-билобе или нека посјете породичног љекара. Болест не бира по страначкој припадности.

Они који се нису нашли у нашем првом броју на основу политичког маркетинга, могу бити незадовољни само својом процјеном пропагандног учинка. Ако је неко финансијски јако добро поткован, односно непосредно контролише све што на хартији изађе испод пресе у РС, таква грешка му се може опростити. Но, сврставање Фронтал.РС на било чију страну – НЕ! Ми смо једино на страни Републике Српске и њених грађана.

Од оних који су се нашли у нашем првом броју, очекујемо да измире своје обавезе прије почетка гласања, јер ћемо у противном бити приморани објавити имена и дуговања оних који то нису учинили. А затим ћемо кренути у процедуру, која произилази из потписаних уговора.

Оне случајеве када су активисти одређених странака организовано бацали Фронтал, замјењујући га својим лецима у поштанским сандучићима, уредно смо документовали. Ту нам највише смета што примјерци нису бацани у контејнере одређене за папир, па ћемо се обратити комуналној полицији...

Још једном, за крај, наглашавамо да Фронтал.РС није ничије страначко гласило, те свима који покушавају тако да правдају своје лоше процјене, изражавамо наше најдубље саучешће. Брине нас једино ако је то незадовољство изазвано чињеницом да има оних који ће без дискриминације објавити нечији оглас (нпр. Центра за хуману политику). Објавили смо оглас кандидата владајуће СНСД, једнако као и свих оних других који су изразили жељу да им се то омогући.

Нестраначки оглашивачи, као што је Хипо банка која нас подржава од самог почетка, уредно су и као прави професионалнци, извршили обавезе које су имали према Фронталу. Стога им на томе им дугујемо велику захвалност, и велики пословни респект.

Фронтал ће се и послије избора трудити да јавност непристрасно обавјештава о догађајима дневног и мало трајнијег значаја, а да би у томе били успјешни у мјери коју прижељкујемо, потребна нам је помоћ свих оних субјеката који сматрају да је наш рад неопходан заједници у којој живимо.

Захваљујемо се свим нашим читаоцима на подршци, те смо више него изненађени и дирнути бројем људи који су о свом трошку потегнули до врата наше редакције, да би добили свој штампани примјерак. Необично нам је жао што због темпа који намеће предизборни процес, а ограниченог људства и средстава наше редакције, нисмо били у могућности да поставимо штанд на којем би уредништво вршило подјелу и непосредно комуницирало са нашом публиком. Гледаћемо да тај превид исправимо већ у наредном броју.

Ми постојимо у и због Републике Српске, те се надамо да ће вам изборна шутња омогућити да оћутите странку или коалицију која највише одговара вашим интересима. Док буде Српске, биће и нас.

До резултата гласања велики поздрав из редакције Фронтал.РС.

 

ГУГЛАЈТЕ ЋИРИЛИЦОМ!

Komentari
Blog