Politika

Арнаут: Најважније је да је Јуришић на слободи

БЕОГРАД - Амбасадор БиХ у Србији Бориша Арнаут изразио је задовољство одлуком Апелационог суда у Београду да укине првостепену пресуду од 12 година Илији Јуришићу за ратни злочин над колоном припадника ЈНА маја 1992. године у Тузли, као и да му укине притвор.


 

"Одлука је позитивна и јако добра. Он излази на слободу и браниће се са слободе. Најбитније је да је Јуришић након 3,5 године на слободи", рекао је Арнаут новинарима након изрицања одлуке Апелационог суда.

Он је оцијенио да је значајно то што је Апелациони суд у Београду, односно другостепено вијеће, одлучило да се предмет врати на првостепени поступак због извођења још неких доказа и додао да је тиме девалвирана сама оптужница.

Арнаут сматра да би ти докази за које Апелациони суд сматра да недостају били у Јуришићеву корист. Амбасадор БиХ у Србији је рекао да не зна да ли ће Јуришић већ данас отпутовати за БиХ, подсјећајући да он у Београду има породицу, односно сина.

Он је истакао да је Амбасада БиХ у Београду већ спремила документа за Јуришића ако му затребају, јер не знају да ли он има личну карту и пасош.

Арнаут је додао да одлука Апелационог суда говори о самој пресуди и оптужници и о томе на чему су засноване, "односно говори о чувеном споразуму о повлачењу ЈНА из БиХ који не постоји, а на којем је тужилац инсистирао".

Апелациони суд у Београду укинуо је данас првостепену пресуду од 12 година изречену раније Илији Јуришићу за ратни злочин над колоном припадника ЈНА маја 1992. године у Тузли и вратио поступак на поновно суђење.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog