Društvo

Пољопривредни факултет у Бањој Луци прославио рођендан

БАЊА ЛУКА - Приоритет Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци је обезбјеђење полигона за практичну наставу студената, амфитеатра и опремање још неколико лабораторија, рекла је декан овог факултета Миланка Дринић.


 

"Тежимо усавршавању како би се наставни процес одвијао у складу са европским стандардима", истакла је Дринићева и додала да особље факултета ради на изради студијских програма у складу са болоњским процесом и њиховом осавремењавању и усаглашавању са европским и свјетским токовима и биотехничким наукама.

Она је рекла да је факултет упутио захтјев Влади Републике Српске за пројекат опремања и оснивања полигона за практичну наставу студената, истичући да је то тренутно највећи приоритет факултета.

Дринићева је истакла да бањалучки Пољопривредни факултет, који је основан 1992. године, има примарну мисију да обавља реформске процесе који омугућавају проходност студената и професора, доступност домаћих и међународно истраживачких и високо образовних програма и пројеката.

Она је нагласила да први циклус студија Пољопривредног факултета траје три године и најавила да ће од ове године бити уведена и висока усмјерења, а то су виноградарство и винарство, хортикултурно уређење околине, повртарство, ратарство, мелиорација земљишта и заштита биљака.

На анималној производњи планирамо уписати усмјерење безбједност намирница анималног поријекла у ланцу пољопривредне производње, а у оквиру аграрне економије и руралног развоја планирамо уписати и усмјерење рурални развој, нагласила је Дринићева.

Она је најавила да ових дана Пољопривредни факултет организује манифестацију која се зове "Гљиве и љековито биље РС" чији је циљ промоција и разноликост свијета гљива који је недовољно проучен.

На Пољопривредном факултету у Бањалуци данас је одржана свечана академија поводом 18 година постојања факултета на којој су присуствовали министар здравља и социјалне заштите РС Ранко Шкрбић, министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо, као и представници министарства Пољопривреде, Пољопривредног Инспектората РС, начелници општина и други.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog