Politika

Хилари данас у Сарајеву

САРАЈЕВО - Амерички државни секретар Хилари Клинтон данас ће у Сарајеву отворити нову зграду Амбасаде САД у БиХ и разговарати са члановима Предсједништва БиХ.


Клинтонова, која је ноћас стигла у БиХ у оквиру своје прве балканске турнеје, према незваничним сазнањима Срне, требало би да разговара са досадашњим и будућим члановима Предсједништва БиХ.


Обраћање Клинтонове у просторијама Амбасаде САД, којем ће присуствовати и предсједник Републике Српске (РС) Рајко Кузмановић и премијер РС Милорад Додик, планирано је за 11.15 часова.

Предвиђен и разговор Клинтонове са студентима из БиХ у згради Народног позоришта.

Амерички званичници раније су најавили да ће Клинтонова током сусрета са политичким лидерима у БиХ још једном нагласити спремност САД да помогну евроатланској интеграцији земље, али и подсјетити на обавезе које БиХ мора сама да реализује.

Помоћник државног секретара САД за Европу и Азију Филип Гордон изјавио је да амерички државни секретар током посјете БиХ неће донијети "нови устав", истакавши да уставне промјене морају бити резултат унутрашњег договора.

Клинтонова из Сарајева данас послијеподне одлази у Београд, који је друга станица њене блаканске турнеје.

Након тога Клинтонова ће сутра посјетити Приштину, одакле одлази у Брисел, гдје ће разговарти са европским званичницима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog