Društvo

Представници штрајкача на састанку у Сарајеву

БАЊА ЛУКА - Аутопревозници из Републике Српске, који траже да се стави стави ван снаге спорни Правилник о лиценцирању, присуствоваће данас састанку у Сарајеву са министром комуникација и транспорта БиХ Рудом Видовићем, рекао је Срни предсједник Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт РС Никола Грбић.


Он је додао да је ће састанку присуствивати министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић, његов замјеник, четири члана Штрајкачког одбора Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт РС и представник Удружења превозника Федерације БиХ.

"Уколико на данашњем састанку успијемо уразумити министра Видовића, надам се да ћемо ријешити свој проблем, у супротном остајемо на истим позицијама", поручио је Грбић.

У Министарству саобраћаја и веза РС Срни је потврђено да ће Чубриловић доић на састанак.

Састанак је заказан за 12.30 часова у Министарству комуникација и транспорта БиХ у Сарајеву.

Аутопревозници за унутрашњи и међународни транспорт из цијеле РС ступили су у четвртак, 7. октобра, у мирне протесте незадовољни измјенама Правилника о примјенама лиценци за возаче у теретном друмском превозу.

Правилник о промјени лиценци усвојен је 2005. године и до ове године важио је на ентитетском нивоу, али га је Министарство комуникација и транспорта БиХ ове године измијенило, те се сада лиценце издају на нивоу БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog