Društvo

Чудо: Бранковић и Бичакчић ослобођени оптужби...

САРАЈЕВО - Одлуком судског вијећа Кантоналног суда у Сарајеву некадашњи премијер Федерације БиХ Неџад Бранковић и бивши директор "Енергоинвеста" Едхем Бичакчић ослобођени су оптужби за злоупотребу положаја или овлаштења, а трошкове суђења сносиће буџетски корисници.


У образложењу пресуда, предсједавајућа судског вијећа Далида Бурзић рекла је да тужилаштво није успјело доказати да су оптужени починили кривично дјело које им се ставља на терет, преноси портал "Сарајево икс".

"Судска одлука се доноси на основу чињеница и доказа, а не на основу претпоставки које је тужилаштво износило током главног претреса. Оптужница се базирала на незаконитим доказима и без вјештаћења по вјештаку финансијске струке", стоји у образложењу пресуде.

Кантонални тужилац Џемал Карић рекао је како су Бичакчић и Бранковић дјеловали по претходном договору с циљем прибављања противправне имовинске користи и током завршних ријечи затражио је осуђујућу пресуду и одузимање имовинске користи.

Кантонални тужилац Џемал Карић рекао је како су Бичакчић и Бранковић дјеловали по претходном договору с циљем прибављања противправне имовинске користи некадашњем федерлном премијеру. Карић је затражио осуђујућу пресуду и одузимање имовинске користи.

Бичакчић је као премијер у јануару 2000. године потписао одлуку о распореду средстава буџета за стамбена питања дјелатника у законодавној извршној и судској власти државе БиХ.

Према тужбеним наводима, куповином спорног стана у сарајевском насељу Циглане буџет ФБиХ оштећен је за 114.000, а "Енергоинвеста" за 150.000 КМ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog