Politika

Додик борцима: Нападате Српску и укинућу вас

Ни БОРС ни било ко други не може да условљава власт Републике Српске. Ако нисмо били спремни да прихватимо условљавање међународне заједнице, нисмо ни њихова, тврди предсједник Републике Српске, Милорад Додик.


Предсједништво Борачке организације Републике Српске након сједнице одржане у уторак запријетило је да ће, уколико Влада РС до краја јануара не исплати комплетне накнаде за одликовања и медаље од 2.650.000 КМ, а борачки додатак почетком наредног мјесеца, позвати чланство да 14. фебруара изађе на протесте широм Републике Српске и блокира цесте и граничне прелазе.

"Ми 1. фебруара крећемо у најаву окупљања, да бисмо испоштовали законску процедуру Министарства унутрашњих послова о окупљању људи и њиховом организовању", рекао је предсједник Предсједништва БОРС, Дражен Перендија.

Предсједник РС, Милорад Додик, коментаришући захтјеве БОРС, упозорио је, уколико демобилисани борци у Српској организују протесте и блокирају цесте јер им није исплаћен борачки додатак, неће добити ништа и борачка накнада биће укинута.

С Борачком организацијом РС, запријетио је Додик, неће у том случају разговарати јер сматра да су упозорења те категорије становништва непримјерена, некоректна и удар на Републику Српску.

"Ни БОРС ни било ко други не може да условљава власт РС-а. Ако нисмо били спремни да прихватимо условљавање међународне заједнице, нисмо ни њихова. Нисмо више спремни да трпимо неколико типова који покушавају да, без обзира на ово што смо учинили, све то прикажу на један други начин", рекао је Додик.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog