Društvo

Додик: Аутопут Бања Лука - Градишка у јуну

БАЊА ЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у суботу да ће изградња аутопута Бањалука - Градишка бити завршена у јуну.


Он је такође најавио да ће у наредних 10 до 15 дана бити расписан тендер за ангажовање домаћих извођача на дијелу аутопута Бања лука - Добој, али и интернационални тендер за ову дионицу аутопута.

Он је нагласио да је до застоја у изградњи дошло јер је италијанска фирма "Видони", која је на међународном тендеру добила извођење радова на дионици од аеродрома у Маховљанима до Тополе, иступила из посла након што Влада РС и надлежна банка нису дозволиле повећање цијена.

Додик је појаснио да је италијанска фирма у посљедњих годину дана спорила цијене, чије повећање нису дозволиле Влада РС и надлежна банка, због чега сада "Видони" иступа из посла, који ће преузети преостали извођачи.

"У шестом мјесецу биће отворен комплетан аутопут од Бањалуке до Градишке, а на том путу ће наставити да се ради петља која повезује аутопут Бањалука - Добој", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да радови на мосту на Сави касне, али да у овом тренутку постоји чврст договор са хрватском страном и да ће договорена динамика бити испоштована.

"РС је обезбиједила за изградњу моста преко Саве 36 милиона евра, који сада стоје на рачунима и чекају да буду повучени за његову изградњу. Исто толико треба да уложи и Хрватска, а ми смо пристали да Хрватска пројектује и проводи процедуре изградње моста", рекао је Додик.

Он је рекао да ће се на мосту градити савремени гранични прелаз како би се растеретиле гужве у Градишци.

Дошао је и крај јуна, а на бројчанику су се поклопиле нуле - аутопута још увијек нема!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog