Tema nedelje

Први пут аутом по ауто-путу у РС (ФОТО, ВИДЕО)

Данас је без уобичајених церемонија отварања, пуштена у саобраћај прва дионица аутопута Бања Лука-Градишка. Један од првих аутомобила на првој дионици првог аутопута у Републици Српској дугој 5.7 километара возила је репортерска екипа Фронтала.


Овим је Министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић одржао обећање да ће први километри аутопута бити пуштени у функцију до краја априла.

Портпарол Министарства Сандра Ковачевић рекла је да је ова дионица требало да буде пуштена наредне седмице, али је због динамике радова ненајављено пуштена јутрос.

На ауто-пут се возачи из смјера Бање Луке укључују код безинске пумпе „Ћубић“ у Гламочанима, а путовање уз поштовање ограничења брзине траје око 4 минута и завршава у Маховљанима код безинске пумпе „Глигић“. Пролази се кроз два тунела, Клашнице и Лакташи, који су у врху улаза потписани од извођача радова – „Интеграл“, али остаје нејасно значење два пута исписаног броја 2008.

Квалитет и изглед асфалта не одаје утисак да се ради о новом путу и највише подсјећа на дио ауто-пута Братсва и јединства од Шида до Руме.

Из Ауто-мото савеза РС апелују на возаче да возе опрезно на овој дионици, јер се још врши уклапање појединих саобраћајних трака на аутопут, а саобраћај преусмјерава полиција.

Редакција Фронтала

Komentari
Blog