Auto - Stara kategorija

САМО КОД НАС - Ђокић: Циљ појачане инспекције рада да натјера послодавце да ИСПЛАЋУЈУ РЕДОВНО ПЛАТЕ, ПОРЕЗЕ И ДОПРИНОСЕ

БАЊАЛУКА - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Репубилке Српске Петар Ђокић изјавио је да је циљ појачане инспекције рада да натјера послодавце да плаћају порезе и доприносе, те исплаћују редовно плате радницима.


"Наш је циљ да појачаним инспекцијским радом послодавце, који незаконито обављају дјелатности, мјерама принуде обавежемо да поштују закон и извршавају законом предвиђене обавезе, плаћају порезе и доприносе и исплаћују редовно плате радницима", рекао је Ђокић за "Глас Српске".

Он је рекао да је у Влади РС утврђено неколико закључака, међу којима је и појачан рад инспекцијских органа у наплати пореза и доприноса.

Према његовим ријечима, та активност се односи на Инспекторат РС, Пореску управу РС, као и бољу координацију са инспекцијским службама у општинама, док би на посебној сједници Владе инспекцијски органи требало да добију конкретна упутства.

Ђокић је изразио очекивање да ће Инспекторат и Пореска управа сачинити акциони план о појачаном раду инспекцијских служби у овој области, додајући да појачан инспекцијски рад има смисла, поготово према послодавцима који имају услове да редовно извршавају обавезе према држави и радницима.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li vlasti u BiH trebaju da nagrade građane koji se vakcinišu protiv kovida-19?

Rezultati ankete
Blog