Društvo

Васић: Укинути РТВ претплату РТРС финансирати из буџета

БИЈЕЉИНА - Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић изјавио је да Република Српска (РС) мора да укине неуставну телефонску РТВ претплату и грађане спаси малтретирања и понижавања БХРТ-а, док Радио-телевизију РС треба финансирати из буџета, а надлежност над избором менаџмента и уређивачких структура препустити Народној скупштини.


"За БХРТ, наводну заједничку институцију информативног простора БиХ, нема никаквог лијека због једноставне чињенице да је наметнута одлуком високог представника прије аеродромског чекирања карте и одласка из БиХ", рекао је Васић Срни и додао да су медији у Дејтонском споразуму и уставу у искључивој надлежности ентитета.

Стога је, наводи Васић, логично да је БХРТ данас постао "једнонационално сарајевско уредништво којег се не би постидио ни румунски комунизам из 67. године прошлог вијека".

"РС мора у том телевизијском сегменту учинити одлучан искорак, укинути неуставну телефонску претплату и грађане спасити малтретирања и понижавања, Радио-телевизију РС финансирати из буџета, а надлежност над избором менаџмента и уређивачких структура препустити Народној скупштини", навео је Васић.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog