Sport

Борац пред гашењем - Немају ни за сусрет с Босном

БAЊAЛУКA - Кошаркашки клуб Борац налази се у једној од најтежих криза у својој историји.


 

Због неисплаћених износа из прошлих сезона клуб су тужили поједини бивши кошаркаши, који су добили спор на суду. Пошто управа бањалучког тима нема новца да подмири те дугове, рачун им је блокиран, тако да су они били приморани да свој меч осмог кола Лиге 13 БиХ против Босне, који је требало да одиграју у суботу, помјере за уторак. Директор Бањалучана Мирослав Дојчиновић истакао је да ситуација није нимало оптимистична када је у питању даље постојање овог спортског колектива.

- У клуб су стигле пресуде због неисплаћених обавеза према бившим играчима, тако да нам је рачун блокиран и били смо приморани да од Босне тражимо одгађање суботње утакмице. Они су нам изашли у сусрет и ми ћемо покушати да обезбиједимо минимум услова да се тај меч одигра. Ситуација је веома лоша и гора је него што је то био случај пред почетак ове сезоне, када смо се упустили у ову авантуру и одлучили да играмо у шампионату БиХ - изјавио је Дојчиновић.

Према његовим ријечима, управа тражи рјешења и доста тога биће познато већ у понедјељак.

- Поводом ове ситуације у недјељу смо заказали ванредну сједницу на којој ћемо одлучити о даљој судбини клуба, која из ове перспективе не изгледа ружичасто - додао је Дојчиновић.

Међу бившим играчима који су тужили клуб, између осталих, налазе се Бојан Милиновић и Никола Ђурасовић. Укупан дуг Борца израчунат је на крају прошле сезоне, када је износио 1.050.000 марака. Да ће ова сезона бити тежа него све пријашње, наговијештено је средином августа када је клуб остао без генералног спонзора. Тада је "Бањалучка пивара" одлучила да раскине уговор са Борцем.

Пиво "Нектар" дио химне

(www.glassrpske.com/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog