Kultura

Сага »Будва на пјену од мора« на РТРС

Бaњалука - На програму РТРС од сутра навече почиње босанскохерцеговачка премијера нове серије "Будва на пјену од мора", рађене по сценарију Стевана Копривице, а у режији Милана Караџића.


Дванест епизода првог циклуса серије прате узбудљиве догађаје који осликавају транзиционе турбуленције не само у Будви, него и у свим земљама бивше Југославије. Сукоб нових богаташа са осиромашеним "остатком свијета", њежне љубавне приче и узбудљиве афере, елементи трилера и мотиви освете, драматуршки су обрасци на којима се заснива ова сторија.

Бескрупулозни тајкун Саво Бачић, газећи преко законских и моралних норми, шири своју грађевинску империју на црногорском приморју. Супротставља му се локална инспекторка Олга Радмиловић и то је инцијација жестоког сукоба у који ће Бачић ући са Олгиним братом Јовом, прерано и незаслужено пезионисаним полицајцем. Двије породице улазе у сурови рат, али Савина кћерка Бојана и Јовин син Лука, упркос свему, започињу романсу. У тамни вилајет у коме нема срећних рјешења умијешају се и тајанствени ловац на подморско благо, вајар Мартин, виртуозни фалсификатор умјетничких дјела Луњо, Савина љубавница, манкенка Лина и многи други.

Улоге у серији су остварлии Милутин - Мима Кадраџић, Љиљана Благојевић, Младен Нелевеић, Драган Бјелогрлић, Мирослав Мандић Манда, Марко Николић, Сања Јовићевић, Момчило Оташевић, Андрија Милошевић и други.

Серија за коју постоји велико интересовање биће емитована у свим дијеловима бивше Југославије, а на програму РТРС суботом од 20.10.

(Независне новине/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog