Vijesti

Radojičić odgovarao na pitanja na Facebooku i Twitteru

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić proveo je jednočasovnu neposrednu komunikaciju sa građanima posredstvom odgovora na pitanja na društvenim internet mrežama Facebook i Twitter.

Radojičić je istakao da je ovo nastavak poslaničkog posla, jer se u njegovom kabinetu primaju stranke i dolazi hiljade dopisa građana od kojih je na svaki upućen odgovor, tako da se u skladu sa modernim tehnologijama dograđuje taj vid komunikacije.

On je podsjetio da je proljetos postavio svoju fan stranicu na društvenoj mreži Facebook, koja služi kao oblik informisanja građana o njegovim redovnim aktivnostima, ali omogućuje i komunikaciju s druge strane.

"Ukoliko ovih sat vremena bude uspješno, nadam se da to može postati praksa koja će se održavati u pravilnim vremenskim razmacima. Na ovaj način građani mogu jednog poslanika, bez obzira što je i predsjednik parlamenta, da pitaju ono što ih interesuje", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, društvene mreže su savremeni vid komunikacije koji se kod nas tek afirmiše, dok su na drugim meridijanima popularne, od oblasti biznisa do vođenja predizbornih kampanja.

"Dolazi nova generacija koja se koristi računarima, koja polako stupa i na društvenu scenu. Značaj interneta i društvenih mreža sigurno će biti još veći", rekao je Radojičić.

On je upozorio i na mogućnost zloupotrebe društvenih mreža, tako da u komunikaciji sa javnim ličnostima anonimnost druge strane omogućava da bude neprijatna.

Radojičić je naveo da je do sada posredstvom njegove fan stranice bilo dosta zahtjeva za razne humanitarne akcije, kao i egzistencijalnih pitanja građana, dok je na Twitteru posebno interesantno pitanje bilo u vezi sa uklanjanjem poslovnih barijera.

Agencije/Frontal

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog