Vijesti

Joci Amsterdamu ukinut pritvor u slučaju Pukanić

BEOGRAD - Sretenu Jociću - Joci Amsterdamu /49/ ukinut je pritvor u postupku za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića, ali ne izlazi na slobodu, jer je prvosnažno osuđen za ubistvo Gorana Marjanovića i njegove djevojke Marije Đorđević.

Vijeće Specijalnog suda sinoć je ukinulo pritvor Jociću, jer je prvosnažno osuđen, a ovaj pritvor mu se ne uračunava u tu kaznu, prenosi “Blic”.

On se do sada nalazio u Okružnom zatvoru u Beogradu, a sada će odmah biti upućen u Sremsku Mitrovicu na odsluženje 15-godišnje kazne zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš 1995. godine.

Jocić je pravosnažno osuđen u redovnom postupku pred Višim sudom u Beogradu jer je 1995. podstrekao policajce Bojana Milosavljevića i Miodraga Prodanovića da ubiju Marjanovića.

Za ovo ubistvo im je platio jer imao informaciju da je Marjanoviću i izvjesnom Duci crnogorska mafija iz Holandije platila da ga ubiju.

Jocić je uhapšen u junu 2002. u Bugarskoj i, prema tadašnjim saznanjima bugarske policije, kod njih se krio više od godinu dana sa lažnim pasošem.

Poslije dva mjeseca izručen je Holandiji, jer je još prije 13 godina pobjegao iz holandskog zatvora, zbog čega su ga tražili. Holanđani su ga tražili i zbog sumnje da je učestvovao u nekoliko ubistava tamošnjih vođa kriminalnog podzemlja.

Zatvorsku kaznu u Holandiji Jocić je odslužio u martu 2004. ali su ga, pod istragom, držali u zatvoru još dvije godine.

U Srbiji je bio u pritvoru zbog Marjanovića i njegove devojke od 23. marta do 22. maja 2006. godine, kada je pušten da se brani sa slobode uz kauciju od 300.000 evra.

Ponovo je uhapšen 27. aprila 2009. zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je 23. oktobra 2008. u Zagrebu ubila hrvatskog novinara Ivu Pukanića i njegovog saradnika Niku Franjića.

Od tada je u pritvoru zbog ovog ubistva, koje mu se neće računati u prthodnu pravosnažnu kaznu.

Glas Srpske/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog