Vijesti

Vučić: Puštanje Miškovića doživio bih kao lični poraz

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi doživio kao lični poraz ukoliko bi biznismen Miroslav Mišković bio pušten iz pritvora, a da za to ne postoje valjani razlozi.

"Slušao sam najave da će ga pustiti do Nove godine i da postoje različite vrste pritisaka. Smešno mi je kad slušam neke koji zastupaju njegovu stranu i neću da govorim koliko su neistina izneli u javnosti u poslednja dva dana", rekao je Vučić novinarima poslije otvaranja Fabrike složenih borbenih sistema u Velikoj Plani.

On je istakao da ne bježi od činjenice da će u borbi Vlade Srbije protiv korupcije i organizovanog kriminala biti poraza, a da bi neke od njih doživio i kao lične, javili su beogradski mediji.

Specijalni sud u Beogradu odredio je 14. decembra pritvor od 30 dana vlasniku Delta kompanije Miroslava Miškoviću i još šestorici osumnjičenih za malverzacije u privatizacijama putarskih preduzeća.

Vučić je rekao da se do kraja januara očekuju ozbiljni rezultati u rasvjetljavanju 24 sporne privatizacije na kojima rade radne grupe policije i tužilaštva, ali i u istragama o Razvojnoj banci Vojvodine i Fondu za kapitalna ulaganja.

Odgovarajući na pitanje o uklanjanju spomenika poginulim pripadnicima "oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe", Vučić je rekao da državu Srbiju moraju svi da poštuju i sa njom "niko ne sme i ne može da se igra".

Srna/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog