Vijesti

D. Avaz: Blagovčanin i Sorensen ličnosti 2012. god

Urednički kolegijum "Dnevnog avaza" odlučio je na svečanoj sjednici o dodjeli tradicionalne nagrade "Avazov zmaj" za najbolju domaću i stranu ličnost godine. Za 2012. godinu ova priznanja otišla su u ruke Srđana Blagovčanina, direktora "Transparency Internationala BiH", i to za domaću ličnost 2012., te ambasadoru Peteru Sorensenu, šefu Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnom predstavniku EU, za stranu ličnost 2012.

Uredništvo Avaza je ocijenilo da su Blagovčanin i Sorensen ličnosti koje su svojim angažmanom i liderstvom institucija koje predvode, zaslužile prestižno priznanje, koje je proteklih godina dodjeljivano mnogim domaćih i svjetskim ličnostima. 

Osim Blagovčanina i Sorensena, u konkurenciji za priznanje "Avazov zmaj" bile su brojne domaće i strane  Ivica Osim, Fahrudin Radončić, reditelj Haris Pašović, Aida Begić, košarkaš Mirza Teletević, Edin Džeko, Vjekoslav Bevanda, Miro Džakula i dr.

Među stranim ličnostima koje su bile u konkurenciji za nagradu, bili su crnogorski premijer Milo Đukanović, hrvatski predsjednik Ivo Josipović, turski premijer Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan), švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović, te američki predsjednik Barak Obama (Barack), koji je osvojio drugi mandat u Bijeloj kući. 

Osim njih, u konkurenciji su bili i Feliks Baumgartner, koji je zadivio svijet skokom sa skoro 40 kilometara visine, te atletičar Usain Bolt, obojica pomjerajući granice ljudskih sposobnosti.

 

Avaz/Frontal

 


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog