Vijesti

Nikolić: Neće meni Priština da komanduje

BEOGRAD - Predsjednik je revoltiran zbog toga što mu Euleks nije dozvolio da proslavi Božić u Gračanici, iako je na vrijeme uputio zahtev.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić najoštrije je osudio nesposobnost misije Euleks na Kosovu i Metohiji da odgovori na njegov zahtjev da u manastiru Gračanica prisustvuje božićnoj liturgiji.

Nikolić je za "Kurir" rekao da je Euleks time još jednom pokazao da nije statusno neutralan kako se predstavlja, već da radi onako kako mu Priština kaže.

"Ne idem za Božić u Gračanicu. Neću da mi Priština odlučuje da li mogu da idem na naše Kosovo! Očigledno je da Euleks čeka da vlasti u Prištini to dozvole", rekao je Nikolić za "Kurir" i dodao da će zbog toga morati da promeni svoj stav i prema misiji Euleks, ali i prema Briselu.

Predsjednik Srbije je rekao i da je na vreme uputio zahtjev za posetu Gračanici.

"Nisu mi dozvoljavali da odem na Kosovo dok sam bio predstavnik opozicije, a ne dozvoljavaju mi ni sada, kada sam predsjednik Srbije", rekao je Nikolić.

Pres-služba predsednika je juče saopštila da je on 28. decembra 2012. podneo zahtjev misiji Euleks u Prištini da 7. januara 2013. u Gračanici prisustvuje božićnoj liturgiji.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević rekla je da se "ta misija ne nalazi u lancu odlučivanja o tome kome se odobrava ili odbija ulazak na Kosovo".

Zamjenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je sinoć da su institucije Kosova te koje nisu dozvolile Nikoliću da poseti Kosovo.

Tanjug/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog