Vijesti

Vučić: Uhapsićemo i Šarića

BEOGRAD -- Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da će 2013. u Srbiji biti prelomna godina, da očekuje hapšenje Darka Šarića, ali i svih koji su pljačkali državu.

"Ili će ova zemlja postati ozbiljna, pravna država na putu ekonomskog oporavka ili će nas vratiti u živo blato korupcije i kriminala", izjavio je Vučić u intervjuu za božićni trobroj Informera i dodao da očekuje da će i Darko Šarić konačno biti priveden pravdi.

"Nije samo o Šariću riječ, udarićemo i na sve one koji su izgradili lične imperije pljačkajući državu", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, u susret značajnim zadacima koji očekuju Srbiju u ovoj godini, "u vrhu vlasti već su podjeljeni 'ozbiljni zadaci', a jedan od prvih jeste nastavak odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije".

"Ići ćemo do kraja u tom ratu. Niko nije zaštićen, niko nije iznad zakona, ni političari, ni biznismeni. Ali, isto tako svako ima pravo na fer i poštenu istragu i suđenje. I to će važiti i za Miškovića", rekao je vicepremijer.

On je odbacio kritike da vodi nekakav lični rat protiv Miškovića, i objasnio da je nedavno rekao da bi njegovo puštanje iz pritvora pre Nove godine doživio kao lični poraz:

"Naravno, Miškovića će jednog dana mora da puste iz pritvora. Odmah posle toga, očekujem efikasan sudski proces. Ne znam koliko će on biti u pritvoru, ali sam siguran da ga tamo, bez jake optužnice, neće držati 13 meseci, kao što su držali Gorana Kneževića."

Na pitanje Informera ko će sve od krupnih kapitalista, takozvanih tajkuna, da bude procesuiran, Vučić je odgovorio:

"Svi koji su kršili zakon. Baš svi. Bez obzira na stranku kojoj pripadaju ili na količinu para koje imaju. I nije to pitanje krupnih kapitalista, kako vi kažete. Niko se ovde ne obračunava s privredom. Upravo suprotno, ovo je dobro za privredu zato što više niko neće moći da drži monopole, da ucjenjuje i nameće samo svoje uslove, niko više iz tog sektora neće moći da hapsi konkurente ili ljude koji su im se zamjerili".

On je rekao da po pitanju obračuna sa organizovanim kriminalom tek predstoji jedan od najvećih poslova, i da se to odnosi na Darka Šarića:
"Očekujem da naše službe u koordinaciji sa stranim obave posao do kraja, da Darko Šarić bude konačno priveden pravdi. I on će, kao i svi drugi u Srbiji, imati fer postupak, strogo u skladu sa zakonom".

Ali, istakao je, nije samo o Šariću reč: "Očekujte i novi udar na one koji su u prethodnim godinama izgradili lične imperije pljačkajući državu".

Tanjug/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog