Vijesti

Miškovići i Đurašković ostaju u pritvoru još 30 dana

BEOGRAD - Vlasniku Delte, njegovom sinu Marku, kao i Milu Đuraškoviću biće produžena mjera zadržavanja u pritvoru, pa će tako morati da i Srpsku Novu godinu provedu iza rešetaka.

Vlasniku Delte Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, kao i Milu Đuraškoviću biće produženo zadržavanje u pritvoru za 30 dana, budući da im prethodno izrečena takva odluka ističe 14. januara za Pravoslavnu Novu godinu, kaže za Telegraf Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević

- Prijedlog za produženje pritvora u slučaju Miroslava Miškovića i ostalih za novih 30 dana nalazi se u proceduri i očekujemo njegovu potvrdu u najkraćem mogućem roku – kaže Radisavljević.
On dodaje da je prijedlog o produženju urađen na vreme i po zakonu, jer prethodna odluka o pritvoru ističe ovih dana i ističe da nema nikakvih prepreka da on ne bude i odobren.

- Sve smo uradili po zakonu, kažem prijedlog je u proceduri i očekujem njegovu brzu potvrdu, jer ne postoji, apsolutno, nijedan razlog za njegovo odbijanje – kaže tužilac Radisavljević

Procedura kaže da Tužilaštvo podnosi prijedlog Specijalnom sudu o izricanju mjere zadržavanja u pritvoru, kao i njegovog produženja, a sudije tog suda takvu odluku prihvataju ili ne

Podsjetimo Radna grupa Uprave kriminalističke policije privela je i odredila pritvor do 48 sati Miroslavu Miškoviću, Marku Miškoviću i još osam lica, među kojima je i Milo Đurašković, a zbog spornih poslova oko “Nibens grupe” i firme “Del real”

Miroslav i Marko Mišković tada su bijelim džipom prebačeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici, gde su saslušani.

14. decembra 2012. godine Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do trideset dana Miroslavu i Marku Miškoviću, Milu Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih.



Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog